10:30

Hammarby IF FF 2 vit

Referat: Djurgårdens IF FF 4 - Hammarby IF FF 2 vit

Derby mot grannarna från söder, Hammarby. Tjejerna var lite nervösa innan då det dels var ett derby och att vi senast förlorade mot dagens motstånd.
Hammarby äger spelet och bollen i första halvlek. vi får jaga, slita och springa mycket. Vi lyckas inte få något lugn med bollen och stressar iväg passningar utan adress. Men vi håller ihop det trots allt och det är 0-0 efter första halvlek. Andra börjar med att Hammarby får en billig frispark som snyggt skjuts in i bortre krysset, tyvärr för oss. Vi lyfter oss spelmässigt och har några fina kombinationer som ger Olivia och Isolde två fina målchanser. I slutet av andra får vi ett bra frisparksläge som Ebba med kraft och precission drar upp i högra krysset. Oavgjort även inför sista halvlek. Hammarby har mer boll men vi har jämnat ut spelet och matchen står och väger. I mitten av tredje får vi återigen en frispark i ett bra läge och även denna smäller Ebba upp i nättaket. Vi har kämpat oss in i matchen och leder med 10 minuter kvar. I en konstig situation med tre minuter kvar ramlar bollen snöpligt in efter ett inlägg. matchen slutar rättvist 2-2, även om det känns tufft att tappa ledningen så sent in i matchen.

Väldigt stolt över hur tjejerna alltid krigar i alla lägen och kämpar i alla våra matcher.

Gröna kortet och matchens kämpe går till Ebba som förutom målen höll ihop försvarsspelet föredömligt.